Servis i montaža klima uređaja

Servis i montaža klima uređaja

 

Korisnicima su klima uređaji često nepoznanice. Upravo je to jedan od razloga koji najčešće dovodi do neodgovornog ponašanja korisnika. Stoga ih je potrebno upoznati s prednostima i zamkama koje dolaze iz njihovog uređaja za rashlađivanje doma ili poslovnog prostora. Razvijanjem svijest  o potrebi čišćenja uređaja postiže se optimalan učinak korištenja.  Klima uređaje je potrebno jednom godišnje čistiti i dezinficirati te na njima učiniti potpunu pripremu za upotrebu u idućoj sezoni hlađenja ili grijanja.

 

Zabluda je kako je dovoljno samo povremeno očistiti filter na unutarnjoj jedinici čak i ako klima nije bila u funkciji prethodne sezone. Svakako ju treba baren jednom tijekom godine servisirati.

 

Ne servisiran uređaj predstavlja pravi izvor zaraza i može biti uzrok mnogih zdravstvenih tegoba uzrokovanje bakterijama kojima je isparivač u unutarnjoj jedinici Vašeg neodržavanog uređaja, više nego pogodan „dom“.

 

Nemojte čekati sljedeće signale kako  bi pozvali svog servisera:

  • Klima uređaj ne hladi kako je hladio prije
  • Iz unutarnje jedinice curi voda
  • Osjećate neugodan miris

Reagirajte na vrijeme kako bi Vaš klima uređaj uvijek bio spreman besprijekorno ohladiti ili po potrebi ugrijati prostor u kojem boravite.

 

Kako pripremiti klima uređaj za ljetnu sezonu?

Prije početka sezone hlađenja pozovite svog servisera koji će Vam očistiti klima uređaj. Iznimno je važno očistiti unutarnju i vanjsku jedinicu dezinfekcijskim sredstvom te provjeriti ispravnost samog uređaja.


Čišćenje unutarnje jedinice uključuje sljedeće radnje:

  • Skidanje i čišćenje maske i filtera unutarnje jedinice
  • Čišćenje i dezinfekcija isparivača za hlađenje
  • Čišćenje ventilatora
  • Propuhivanje crijeva

 

Klima uređaji imaju niz pogodnosti, ako se pridržavate jednog, ali vrijednog pravila

 

BUDITE UMJERENI

Klima uređaj pomaže učiniti boravak u objektu ugodnijim, bez obzira na visoku vanjsku temperaturu ili povećanu vlagu u zraku. Uporabom klima uređaja smanjuje se mogućnost kožnih osipa od vrućine kao i osjetljivost na peludnu groznicu s kojom se susreću alergičari.

 

Kvalitetan klima uređaj pročišćava zrak, smanjuje vlažnost i uklanja neugodne mirise. Naposljetku, korisnici sami odlučuju hoćete li i na koji način koristiti klima uređaj.

 

Uzevši u obzir sve pogodnosti i nedostatke, najbolje ga je koristiti povremeno, pri tom ne spuštajući temperaturu ispod 26 stupnjeva.

Smanjenim intenzitetom rada klima uređaja možete smanjiti i potrošnju električne energije (povećate li temperaturu za svega 2-3 stupnja bliže vanjskoj temperaturi, smanjit ćete potrošnju električne energije i do 60%). Uz to ćete smanjiti i mogućnost negativne reakcije Vašeg organizma prilikom ulaska i izlaska iz rashlađene prostorije.

Redovito čistite Vašu klimu da ne postane rasadnik štetnih mikroorganizama.

 

Obratite nam se s povjerenjem i bezbrižno se hladite ovog ljeta.